You are here

Atelier de lucru - avertizarea de integritate

oportunitate pentru angajat, șansă pentru un manager responsabil

Programele pentru gestionarea avertizărilor de integritate (sesizările referitoare la neregulile din cadrul companiei) au rolul de a semnala neregulile din cadrul instituţiei sau companiei, înainte ca acestea să capete amploare. Astfel, sunt prevenite loviturile de imagine și scandalurile care afectează credibilitatea instituţiei sau a companiei în fața contribuabililor, partenerilor, investitorilor și clienților.

ATELIERE DE LUCRU

Transparency International România organizează trei ateliere de lucru despre beneficiile avertizărilor de integritate și soluții practice pentru crearea și operaționalizarea sistemelor pentru gestionarea avertizărilor.

Atelierele de lucru explorează posibilitatea construirii unui culturi organizaţionale pro-active bazate pe etică şi conformitate, în care angajaţi şi angajatori deopotrivă lucrează în beneficiul comun şi contribuie la identificarea riscurilor care le pot afecta afacerea şi formularea soluţiilor pentru instituţia sau business-ul lor. Participarea este gratuită. Atelierele sunt structurate pe două componente:

Componenta 1: dezbateri față în față despre beneficiile sistemelor de avertizare de integritate și instrumente pentru a asigura eficiența lor, precum și schimb de experiențe cu reprezentanți ai instituțiilor publice și companiilor private care au implementat astfel de sisteme.

Componenta 2: modul online pentru aprofundarea regulilor de funcționare a mecanismelor de preluare și gestionare a avertizărilor de integritate

ÎNSCRIERI ȘI PARTICIPARE

Participarea la atelierele de lucru este gratuită, este necesar doar să vă înscrieți.

Pentru înscriere vă rugăm să transmiteți un mesaj în care să precizaţi, numele, instituţia şi data la care doriţi să participaţi, la adresa  training@transparency.org.ro.

Fiecare atelier va avea un număr maxim de 25 de participanţi, iar înscrierea se poate face până în a treia zi premergătoare atelierului, în limita locurilor disponibile.

CALENDAR ȘI AGENDĂ

Atelier

Dezbateri

On-line

24 martie

15:00-17:00

25.03 – 20.04; 2 ore

28 martie

15:00-17:00

25.03 – 20.04; 2 ore

31 martie

15:00-17:00

25.03 – 20.04; 2 ore

 

Componenta de dezbateri – durata 2 ore

 • Conformitatea – ce este şi de ce este necesară
 • Riscuri de neconformitate: legale, reputaţionale, comerciale, financiare
 • Importanţa raportării imediate a neconformităţilor
 • Sisteme de avertizare de integritate – ce sunt?
 • Avertizarea de integritate – modele de bune practici

 

Componenta on-line – durata 2 ore

 • Politicile interne şi necesitatea înţelegerii şi respectării lor
 • Sistemul integrat de management al eticii şi conformităţii
 • Avertizorii de integritate – cine sunt, rol, mecanisme de protecţie şi bonificaţie
 • Categorii de fapte
 • Politici şi proceduri privind avertizările de integritate
 • Instrumente de lucru şi mecanisme pentru preluarea şi prelucrarea avertizărilor

DESPRE PROGRAM

Sesiunile sunt parte a unui demers mai amplu al Transparency International România, realizat cu sprijinul financiar al Fundaţiei Adesium, sub coordonarea Secretariatului Internaţional de la Berlin.

Transparency International România este prima organizaţie care pune la dispoziţia instituţiilor publice şi a companiilor private un mecanism de preluare şi prelucrare a avertizărilor de integritate, în condiţii de maximă confidenţialitate,care se bazează pe îndelungata noastră experienţă în domeniu. De altfel, legea privind protecţia avertizorilor de integritate, în vigoare din 2004, a avut ca punct de pornire proiectul elaborat de organizația noastră.

Bd. General Gheorghe Magheru 28-30, et. 3, Sector 1, 
Bucuresti, cod 010336 - ROMANIA

 office@transparency.org.ro

 telefon +4 031 660 6000

 fax +4 031 660 6006

Ne găsești pe ...

Find us on TwitterFind us on FacebookFind us on Google+Find us on YouTubeFind us on LinkedIn