You are here

Pactul pentru Integritate si transparență în mediul de afaceri

Reprezentanții comunității de afaceri au fondat astăzi, 29 noiembrie 2013, Pactul de Integritate și Transparență în business. Semnarea simbolică a documentului s-a realizat de către un grup de companii reprezentative pentru toate ramurile economice, în ultima zi a conferinţei internaţionale Integrity in Business: Key for sustainable and long term prosperity, organizată de Transparency International România.

Fondarea Pactului este rezultatul  eforturilor Centrului de Integritate în Business care pe parcursul ultimilor 3 ani a acționat ca și catalizator, determinând companiile conștiente de impactul corupției sub toate formele și de datoria lor față de comunitatea din care își generează veniturile să construiască o platformă de acțiune comună pentru integritate și răspundere socială și comercială.

Pactul reprezintă angajamentul individual și colectiv al companiilor membre de a genera un model economic și social bazat pe valori si principii morale ca soluție de dezvoltare a societății românești, eliminarea inegalităților, a corupției, a abuzului de putere și a fraudelor.

Companiile membre ale pactului își asumă rolul de a promova un model de etică în afaceri care să contribuie la dezvoltarea economică incluzivă, să construiască în mod efectiv credibilitatea mediului de afaceri românesc și să reflecte valorile sociale, culturale și comerciale ale societății românești.

Companiile membre ale Pactului pentru Integritate și Transparență în Afaceri din România își asumă misiunea de a contribui la crearea unei culturi de integritate și transparență prin reașezarea și consolidarea sistemului de valori și principii la nivelul societății românești pe următoarele fundamente: responsabilitate față de societate, angajați și acționari, transparență, dezvoltare incluzivă, dezvoltare durabilă, onestitate față de consumatori, acțiune colectivă, atitudine proactivă, conformitate și complementaritate, credibilitate.

Semnatarilor de astăzi ai Pactului li se vor alătura în perioada următoare toţi cei care de-a lungul celor trei ani au contribuit la elaborarea lui și care și-au asumat angajamentul pentru transparență și integritate.

Evenimentul a fost realizat în cadrul proiectului Împreuna pentru integritate, responsabilitate socială și dezvoltare durabilă finanțat prin POSDRU și a fost cofinanțat cu sprijinul financiar al Siemens şi Raiffaisen Bank. Mai multe detalii referitoare la eveniment vor fi disponibile pe pagina de internet a conferinței http://www.businessintegrity.ro/conference.

Bd. General Gheorghe Magheru 28-30, et. 3, Sector 1, 
Bucuresti, cod 010336 - ROMANIA

 office@transparency.org.ro

 telefon +4 031 660 6000

 fax +4 031 660 6006

Ne găsești pe ...

Find us on TwitterFind us on FacebookFind us on Google+Find us on YouTubeFind us on LinkedIn