You are here

Lansarea Pactelor pentru Integritate și Transparență

Transparency International România deschide astăzi, 27 Noiembrie 2013, Conferința Internațională cu tema Integrity in Business: Key for sustainable and long term prosperity, care se va desfășura în perioada 27 - 29 Noiembrie, la Hotel Intercontinental București. Evenimentul este organizat în cadrul proiectului POSDRU 63280 „Împreună pentru integritate, responsabilitate socială și dezvoltare durabilă”.

Conferinţa examinează provocările care apar în crearea unei culturi de integritate, demers care se profilează a fi unica soluţie pentru a genera creştere economică sustenabilă și dezvoltarea sănătoasă a societății în general. Această abordare vine ca un răspuns la rezultatele Indexului de Percepție a Corupției (CPI) realizat de Transparency International, potrivit căruia punctajul mediu al corupției percepute de oamenii de afaceri la nivel global este de 43, unde 100 înseamnă foarte „curat”, iar peste 70% dintre state lumii obțin un rezultat sub 50 de puncte. România, se înscrie în această categorie. Iar nivelul corupției afectează în mod direct profitul obţinut şi standardul de viață al cetăţenilor, studiile arătând că tendinţele evoluției CPI sunt direct proporţionale cu cele ale evoluției PIB/ locuitor.

Viziunea noastră pornește de la ideea că sectorul privat joacă un rol central în modelarea felului în care societatea răspunde fenomenului de corupție, având în vedere că un mediu de afaceri curat, integru și transparent este cel care poate contribui decisiv la dezvoltarea economică a României. Construirea integrității în mediul de afaceri nu este însă o provocare doar pentru companii ci și pentru stakeholderi acestuia.

Răspunsul Transparency International Romania a fost acela de a cataliza voinţa unui grup de reprezentanţi ai mediului de afaceri mediului de afaceri, mediului academic, societății civile, IMM-urilor și sectorului sanitar care să facă primul pas către o Românie în care integritatea şi transparenţă să fie valorile fundamentale pe care se construiesc deopotrivă conduita individuală şi cea instituţională.

Voinţa acestora se va materializa în lansarea în cadrul Conferinţei a cinci Pacte de Integritate şi Transparenţă reprezentative pentru cele cinci sectoare pe care le reprezintă. Pactele reprezintă o chemare la acţiune la care sunt invitaţi să se alăture toţi cei care doresc să contribuie la o dezvoltare de lungă durată a României.

 

           Evenimentul va fi putea fi urmărit în transmisiune live pe site-ul conferinței: http://www.businessintegrity.ro/conference. Pentru mai multe detalii referitoare la eveniment vă rugăm accesați fie http://www.businessintegrity.ro/conference

 

Persoană de contact

Iulia COȘPĂNARU

iulia.cospanaru@transparency.org.ro

mob: 40 731 332 902

Bd. General Gheorghe Magheru 28-30, et. 3, Sector 1, 
Bucuresti, cod 010336 - ROMANIA

 office@transparency.org.ro

 telefon +4 031 660 6000

 fax +4 031 660 6006

Ne găsești pe ...

Find us on TwitterFind us on FacebookFind us on Google+Find us on YouTubeFind us on LinkedIn